images/forsiden/topslider/Slider12.jpg

Matisse på Statens Museum for Kunst

Matisse4

Så er årets arrangementer skudt i gang i Region Sjælland. Søndag d. 22. januar 2023 besøgte vi Statens Museum for Kunst i hjertet af København hvor udstillingen ”Matisse: Det Røde Atelier” kunne opleves.
31 medlemmer deltog - hvoraf 2 par fra henholdsvis Jylland og Fyn havde taget turen over til København på en forlænget weekend for bl.a. at deltage i vores arrangement.
Vi mødtes ca. kl. 11.15 og vores guidet tur begyndte kl. 11.30. Gennem den næste times tid hørte vi om det ikoniske maleri ”Det Røde Atelier” hvor også andre kunstværker af Henri Matisse indgår.

Matisse1Matisse2Matisse3

Værket er udlånt af The Museum of Modern Art i New York. De andre malerier, som indgår i værket, var også udstillet på nær et enkelt billede, som desværre ikke længere eksisterer.
Efter rundvisningen var der mulighed for at begive sig rundt og se andre spændende udstillinger på egen hånd – herunder en del historiske værker af både nationale og internationale kunstnere fra 1300 tallet og frem.
Her var også mulighed for at indtage frokosten i cafeen ”Kafeteria”, hvilket flere af medlemmerne benyttede sig af. En dejlig søndag – en god start på et
spændende 2023 - i godt selskab med glade Jaguar entusiaster.

Tekst og billeder: Ulrik Stuhr Christensen

Jaguar Club of Denmark · Rørskærsvej 24, 2820 Gentofte, CVR 57808268
Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill

 

logo dankort logo mastercard Handelsbetingelser for JCD Shop.