images/forsiden/topslider/Slider12.jpg

SÆDERNES FORFALD

Sæder


Den sidste aften i januar stod den på læder, i Jylland Midt.
På den hyggelige, gamle, station i Hinnerup, havde vi slået os sammen med den stedlige klub for klassiske køretøjer, til en aften med og om læder.
Det var firmaet Den Danske Stol i Viborg som havde tilbudt sig. Peter og Thorbjørn ville fortælle om læder, både hvordan de ser på den slags og hvad de/man kan gøre ved det.
Man kan sætte emnerne ind i tre kategorier: Pleje/vedligehold, rensning og reparation.
Vi så således hvordan en gammel siddepude fra en Mk. 2, som var hel og intakt, ret nemt fik nyt liv. Læder med krakeleringer og sprækker kan de med små midler give nyt liv, og udtryk af nærmest nyt. Store revner, eller mindre mangler, har de sandelig også gøre noget ved. Her tænkes specielt på de rigtig gamle veteraner, som man derved kan hjælpe til at beholde det originale læder, og dermed udseende.
Der var enighed om at det er bekosteligt at købe nyt indtræk, og at det måske kommer til at syne for nyt i forhold til resten af bilen, som måske har patina efter 50 år eller mere på vejene.
Det bedste råd vi fik var, at man, når dyret skal sættes i hi, giver læderet en rensning med efterfølgende imprægnering. Begge dele er noget med spray og en klud, så det hører ind under kategorien hyggepuslerier. Er man helt vild, så giver man lige læderet en tur til, inden den ruller up af garagen, igen. Så har man smukt, rent og velholdt læder i mange år, med deraf følgende besparelse, glæde og måske højere gensalgsværdi. Hvis der er noget som sælger en Jaguar, er det en velholdt læderstue, det ved vi. Skal vi lige nævne at deres produkter, ja, de lugter af ny bil - selvfølgelig.
Tak til alle for en hyggelig aften - der var folk fra Fyn, Vejle og hele Midt, samt tak til Peter og Thorbjørn.

Jaguar Club of Denmark · Rørskærsvej 24, 2820 Gentofte, CVR 57808268
Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill

 

logo dankort logo mastercard Handelsbetingelser for JCD Shop.