Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Aktivitetskalender

Foregående måned Foregående dag Næste dag Næste måned
efter år efter måned efter uge I dag Søg Vælg ny måned
Toldboden 2020/AFLYST
Tirsdag, 07 April 2020, 17:00

AFLYST pga. coronavirus

 

Toldboden

Billedet her er ikke fra 2020. Nok snarere fra 1920 eller endnu tidligere. Arbejdet på havnen var dengang hårdt. Og lønnen var sikkert ikke imponerende.
Det gjorde ikke så meget – man kunne alligevel ikke købe Jaguarer endnu. Bag ved togvogn og tønder ses Frilagerbygningen fra 1894. Det siges at bygningen kostede 1 million at bygge. Frås..

Det er efterhånden ved at være en god og fasttømret tradition at vi mødes på Toldboden i det indre København i starten af april og stolte viser vores rullende klenodier frem.
Vinterens arbejde i garagen skal nydes og der fortælles ivrigt om detaljerne. Og hvem ved – måske er det kommet nye modeller i garagen og nyt isenkram på hylderne.

Toldboden er et spændende sted. Her oser det af historie. Vi er tæt på den oprindelige og centrale del af København – mellem Kastellet og Frederiksstaden. Det var oprindeligt her, Toldboden havde sit sæde. Et par enkelte bygninger fra dette anlæg findes endnu, men det meste blev desværre nedrevet i 1973.
Anlæggelsen af Frederiksstaden blev påbegyndt i 1749 i anledningen af den oldenborgske slægts 300 års jubilæum. Det var i 1748, at den Oldenborgske slægt overtog tronen i Danmark. Men det husker de fleste nok fra skoletidens endeløse terperier.

Trænger du til en pause blandt de flotte biler, som er mødt frem, kan du kigge på det kraftfulde Gefionspringvandet, nyde en række pakhuse og er vi rigtig heldige kommer Dronningen og prinserne futtende i deres Chalup for at stige ombord på Kongeskibet Dannebrog, der ligger ved Elefanten på Nyholm. Vidste du at ved sommerens indvielse af Kongeskibet er den røde løber lagt ud, og flagstængerne er fyldt med blomster. Når regenten stiger om bord på Kongeskibet, hejses regentens flag på skibet. Nordre Toldbod har igennem historien været stedet, hvor udenlandske fyrstelige og statsoverhoveder er blevet modtaget, hvis de er ankommet med skib til København. Der var også her, at Thorvaldsen blev modtaget ved sin hjemkomst til Danmark 1838.

For at fuldende stedets allerede imponerende historie kan du møde op med din Jaguar, ny eller klassisk, og parkerer foran Café Toldboden. Er Jaguaren ikke helt klar til at rulle er du hjertelig velkommen alligevel.
Der plejer at komme et væld af alle mulige andre bilmærker – så kom i god tid. Cafeen har alle fornødenheder til en lang aften.

Hvornår: Tirsdag d. 7 april
Hvor: Nordre Toldbod 18-24 1259 København K
Pris: Det koster kun du det selv fortærer i cafeen.
Tilmelding: Ingen – du kommer bare. Men send gerne en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi ses.

Søren Post

Vejledning ved tilmelding

Ved tilmelding til arrangement uden deltagergebyr: Hvis du vil tilmelde flere end dig selv, skal du først klikke på "Opret gæst" lige under "Primær deltager" og vælg antal gæster ud over dig selv. Klik dernæst på "Klik for at deltage"

Ved tilmelding til arrangement med deltagergebyr: Vælg det antal samlede antal deltagere, som du ønsker at tilmelde og klik derefter på "Klik for at deltage"

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill