Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Aktivitetskalender

Foregående måned Foregående dag Næste dag Næste måned
efter år efter måned efter uge I dag Søg Vælg ny måned
Region Syd - forårstur til Wellings Landsbymuseum
Søndag, 30 August 2020, 10:00

Welling museum

Søndag d.30.aug. har Region Syd sin Sommertur til Wellings Landsbymuseum. Wellings Landsbymuseum er et stykke kultur, der er helt unik.

Det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900. Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, har været en samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugsmaterialer. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil Wellings død i 1996. Søren Welling har ikke gjort brug af arkitek ej heller søgt om byggetilladelse. Hans filosofi var “Det er lettere at få tilgivelse end tilladelse.” Dette forhold er dog siden bragt i orden. Små huse Landsbyen er bygget som små huse, og man finder skolestue, købmand, frisør, posthus, karlekammer, soveværelse, stuer fra klunketiden og meget, meget mere. Helt speciel er kirken, der i nyere tid har været anvendt i forbindelse med vielser. I alt 36 rum med hver sin historie, selv en krostue hvor man kan nyde indholdet af sin medbragte madkurv. Der er en stor samling af gamle landbrugsmaskiner, værktøj anvendt af skomagere, fiskere, tagtækkere, biavlere, ja, stort set alt hvad der har været af håndværk anno 1900 er repræsenteret. ?

Vi starter kl. 10.00. Så har vi tid til at nyde det flotte område, før vi kører vestover lidt før kl. 11:00. • Vi beregner at være på Wellings Landsbymuseum, Mejlbyvej 10, 6660 Lintrup, ca kl 12:00. På museet starter vi med at spise frokost, som er luksus smørrebrød leveret af Lintrup Kro. Så får vi en guidet tur i museet. • Vi afslutter med, at regionen spenderer kage. Husk at tage kaffe eller andet at drikke med til kagen. • Pris pr. person, som indkluderer tre stk. luksus smørrebrød, en vand eller øl til maden og omvisning, er 125,- kr. pr person.

Hvor: Start ved Skamlingsvejen 123, 6093 Sjølund.
Hvornår: Søndag d.30. august kl. 10:00
Pris: 125 kroner
Tilmelding: bindende inden 24. aug. på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller sms 42 41 82 66.

 

Vejledning ved tilmelding

Ved tilmelding til arrangement uden deltagergebyr: Hvis du vil tilmelde flere end dig selv, skal du først klikke på "Opret gæst" lige under "Primær deltager" og vælg antal gæster ud over dig selv. Klik dernæst på "Klik for at deltage"

Ved tilmelding til arrangement med deltagergebyr: Vælg det antal samlede antal deltagere, som du ønsker at tilmelde og klik derefter på "Klik for at deltage"

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill