Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Aktivitetskalender

Foregående måned Foregående dag Næste dag Næste måned
efter år efter måned efter uge I dag Søg Vælg ny måned
Koldkrigsmuseet ”Skibene på Holmen”. UDSOLGT
Søndag, 23 April 2023, 09:30

UDSOLGT

Tårn

                      

Yderst på holmen, der hvor man finder kanonbatteriet Sixtus, Danmarks Riges Flag, Frederik V’s Mastekran (1748), og ikke mindst Kongeskibet ankerplads, der finder man også ”Skibene på Holmen”.

I et samarbejde med museet har regionsformand for Sjælland, Ulrik, og et nyere medlem af klubben og gammel Søofficer, Peter, fået et specialarrangement op at stå. Vi besøger museet på åbningsweekenden for sæsonen søndag d. 23. APR.

Museet består af de tre enheder Fregatten ”Peder Skram” (1966), Torpedomissilbåden ”Sehested”, og Kyst-ubåden ”Sælen” (1990). Fregatten (én af to) var i sin tid flådens flagskib, og det var herfra at hele forsvaret – kaldet ”Operation Hurricane” - af den Danske og Tyske del af Østersøen imod Warszawa-pagtens invasionsenheder skulle koordineres. Torpedo-missilbåden ”Sehested” (én af 10), og Ubåden ”Sælen” (én af 4), var sammen med 2 Ubåde af Narhvalen-klassen, en vigtig del af det fremskudte forsvar.

Skibene ligger i dag fuldstændig som den dag de udgik af flådens tal, og de giver derfor en fantastisk mulighed for at se hvordan besætningerne på disse gamle koldkrigsenheder levede og arbejde under ofte svære og trange forhold.

Agenda for besøget:

09.30-10.00:  Ankomst og parkering på kajen lige nedenfor ”Peder Skram”.

10.00-10.30:  Velkommen og kaffe i Officersmessen på ”Peder Skram”.

10.30-12.30:  Guided tur rundt på skibene og en tur op i mastekranen for de der har lyst.

13.00-14.00:     ”Skafning” (det hedder frokost på ”sømandsk”) i Officersmessen..
3 stk. smørrebrød m. en øl eller vand til.

14.00-17.00:     Fri manøvre. Muligheder for fortsat god snak med de øvrige medlemmer, yderligere på egen hånd på alle skibene, eller bare hygge i Officersmessen.

Praktik:

  • Da det yderste af Holmen er militært område vil militærpolitiet være informeret om arrangementet, og hvis man skulle blive ”antastet” så nævner man bare at man skal deltage i arrangementet på skibene.
  • Rundturen fordrer at man forcerer adskillige stejle ”lejdere” (trapper) på skibene, så solidt fodtøj anbefales.
  • Ombordstigning via Landgangen til Peder Skram skulle ikke være strabadserende.
  • Officersmessen er til rådighed for klubben fra 10.00-17.00.
  • Vi håber at rigtig mange finder arrangementet spændende, og at vi kan parkere vores flotte biler i 2 lange rækker på kajen så kom frisk og meld jer til.

For yderligere info om skibene, videoer, adgangsforhold, m.m. se: Skibene på Holmen – Danmarks ældste flydende koldkrigs museum (skibenepaaholmen.dk)

Hvor: Holmen, Elefanten 2, København K.

Hvornår: søndag d. 23 april kl. 9.30

Tilmelding: send en e-mail til Ulrik Stuhr Christensen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  giv venligst besked om det er med eller uden frokost.

Der er et max. deltagerantal på 48 personer, så det bliver efter først til mølle princippet.

Prisen: på arrangementet inkl. Frokost er Kr. 225,- pr. pers. Pris uden frokost kr. 140 pr. pers.

Beløbet bedes indbetales ved tilmelding via mobilepay til 21362827

Ublåd

Vejledning ved tilmelding

Ved tilmelding til arrangement uden deltagergebyr: Hvis du vil tilmelde flere end dig selv, skal du først klikke på "Opret gæst" lige under "Primær deltager" og vælg antal gæster ud over dig selv. Klik dernæst på "Klik for at deltage"

Ved tilmelding til arrangement med deltagergebyr: Vælg det antal samlede antal deltagere, som du ønsker at tilmelde og klik derefter på "Klik for at deltage"

Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill

 

logo dankort logo mastercard Handelsbetingelser for JCD Shop.