Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Du skal være medlem af Jaguar Club of Denmark og logget ind for at se nyhederne.

Fyns Militærhistoriske museum, Odense

Militær skilt 

Syv biler (+ en outsider) mødte op på den tidligere kasernegrund i Odense en smuk torsdag aften i september. Bilerne blev placeret på pæneste vis omkring flagstangen og de to løver ved indgangen, og efter at alle deltagere (Kørende såvel som gående.) var dukket op, bød formanden for museet, Lars Neumann velkommen i det nyrenoverede klasselokale.

Militær parkering

Kasernens historie fra 1892 og frem til 1992 blev fortalt på levende vis med speciel fokus på tiden lige før, under og efter 2. Verdenskrig. Det er nok ikke mange, der kender Kasernens rolle i Danmarks (korte) kamp imod tyskerne d. 9. april 1940, men Fyns 4. bataljon var faktisk i kamp i Sønderjylland i de tidlige timer denne dag, og det kostede desværre 6 soldater livet samt yderligere 13 sårede inden kamphandlingerne ophørte.

Militær Lars foredrag

Herefter viste Lars (i den gule jakke) på indlevende vis rundt i udstillingen om Danmarks- samt modstandsgruppernes rolle under krigen. Denne rundvisning blev på levende vis krydret med anekdoter omkring stort set alle emner lige fra madlavning (Opskrift på Måger i Karry lå f.eks. frit tilgængelig.) til det retslige efterspil i Danmark efter krigen blev berørt i forbindelse hermed.

80-års dagen for 9. april skulle ellers have været markeret med åbning af denne udstilling, men grundet corona blev samme dog udskudt her til efteråret. Åbningen af udstillingen er dog nært forestående, og er man bare en lille smule interesseret i Danmarks rolle før, under og efter 2. Verdenskrig, så kan det varmt anbefales at se denne udstilling.

Militær plance

Efter ca. 1,5 times rundvisning samt snak om de mange forskellige effekter og billeder, som er på udstillingen, bød Jørgen på kaffe og kage i Vagtstuen. Samme blev konsumeret i rask tempo mens forskellige anekdoter om deltagernes tid ”i trøjen” samt oplevelser med de kære biler blev fortalt på indlevende og underholdende vis.

Militær kaffebod

Tak til Lars for en god og berigende rundvisning på museet samt til Jørgen for kaffe og kage samt for et godt arrangement.

Tekst og foto: Michael Sandberg

Jaguarer i kortegekørsel til Jægerspris Slot

Sidespejl
Et smukt kig i bakspejlet


Søndag d. 9. august afholdt Region Sjælland deres sensommer køretur til Jægerspris Slot. 12 sprudlende Jaguarer med i alt 23 deltagere mødtes ved Barokhaven i Hillerød kl. 9.00 med det mest billedeskønne view af Frederiksborg slot som kullisse, så var scenen lagt.

Sludres
Der hyggesludres mellem bilerne. Det var lunt allerede kl.9 – men det var kun starten. Det blev en meget varm dag.

Da uret viste 9.15 blev jaguarerne linet op og klar til afgang i kortege. Fra Hillerød gik turen vest over og rundt om Arresø til Frederiksværk og sydover mod Frederikssund ad de smukkeste Margueritruter og i fantastisk solskins vejr.

Jaegerspris


Kl.11.45 kører kortegen ind på parkerings pladsen og kl.11.00 står vi talstærkt foran slottet og bliver budt velkommen af vores guide som skal føre os igennem Frederik d. 7 og grevinde Danners gemakker.
Da fremvisningen var slut gik vi tilbage til p-pladsen hvor der blev der serveret frisk kaffe og lækre muffins som Peter Mikkelsens hustru, Kirsten, havde været så sød at bage.

Frk. Elisabeth

Her demonstrerer Frk. Elisabeth hvordan kalechen fungerer i Regionsråds formandens nyerhvervede Jaguar XK8 Convertible.

 

Derefter fortsatte kortagen sydpå, igen via Margueritruten ad små hyggelige veje, mod Selsø Kirke hvor vi skulle spise vores medbragte picnic

Frokost

Når deltagerne selv har mad med så er menuen som regel i orden. Frokoststuen kan der ikke klages på. Smukt med smuk på.

Efter spisningen blev deltagerne opfordret til at deltage i en lille quiz med 13 meget svære spørgsmål.

Præmieoverr


Her ses præmiemodtagerne på sejrspodiet. Johan løb med 1. Søren med 2. og Ole med 3. præmien.

Efter en dejlig dag, sluttede arrangementet og Jaguarerne kørte så i hver deres retning hjem, Tak til deltagerne for det flotte fremmøde.

Tekst og billeder: Ulrik Stuhr Christensen

Welling Landsbymuseum

Wellings sten

En smuk sensommer søndag i august arrangerede Region Syd en køretur til Welling Landsbymuseum, og må sige det var en interessant oplevelse at se, hvad Søren Welling havde opført mere eller mindre alene gennem en periode på ca. 25 år frem til sin død i 1996.

Skamling1

Da hovedparten af deltagerne i arrangementet kom fra den østlige side af regionen (Samt en fra Fyn.) samledes vi ved Skamlingsbanken syd for Kolding. De smukke biler tiltrak sig hurtigt en del opmærksomhed, så den times tid vi opholdt os der, gik hurtigt med dels at svare på spørgsmål fra forbipasserende, samt betragte seværdighederne i området.

Derefter gik det i rask tempo mod Lintrup kro, hvor Ruben havde sørget for at frokosten kunne indtages på den flotte gamle kro. Snakken deltagerne imellem gik fint, og efter en times tid her også, så fortsatte turen til Welling Landsbymuseum

.

Wellings Museum

En turistbus havde også valgt denne dejlige søndag til at læsse et hold turister af på museet, men det lykkedes da at få vores biler placeret nogenlunde samlet.

Welling1

Rundvisningen startede i det teologiske museum, som tidligere hen også fungerede som en uofficiel kirke i Landsbyen. På prædikestolen kunne Søren Welling så hver søndag fortælle indbyggerne samt besøgende om sit generelle verdenssyn, hvis det passede ham, eller også kunne han foretage uofficielle vielser for gifte par, som forinden var blevet officielt gift på Rådhuset.

Søren Welling var en farverig og karismatisk person, som ikke lod sig begrænse af bureaukratiske regler og papirnusseri. Han levede mere efter mottoet, at det er lettere at bede om tilgivelse end tilladelse, og denne indstilling til livet bar Landsbyen bestemt også præg af.

Kun en udstillingshal (Bygget efter Sørens død i 1996) eksisterer der officiel byggetilladelse på, mens resten af Landsbyen er bygget uden nogen form for indblanding fra myndighedernes side.

Da udendørs siddepladser ved museet var optaget af turister, blev det besluttet at den medbragte kaffe+kage skulle indtages ved Åtte Bjerge tæt ved, og efter at disse var blevet behørig inspiceret gled kaffen og kagen hurtigt ned på en solbeskinnet bænk tæt ved vores biler.

Ved 1530-tiden brød selskabet op, og alle kørte hver til sit. Tak til Ruben for et godt arrangement med en god balance mellem biler, velsmagende forplejning, godt selskab samt intellektuelle vitaminer.

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill