Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Du skal være medlem af Jaguar Club of Denmark og logget ind for at se nyhederne.

En lun januar aften i kødbyen


Jaguarklubben besøgte Gallery Poulsen.

Galleri1


Det var på alle måder et spændende besøg.
For det første var det usædvanligt lunt af en januar aften at være, for det andet befandt vi os i en del af København som tidligere havde til opgave at slagte kreaturer – nu sprudler denne del af byen af kreativt liv.
For det tredje kom et galleri, af en lidt behersket størrelse, til at byde på en stor oplevelse. Kunstneren, John Jacobsmeyer, maler billeder du ikke har set før. Det er der så mange der gør - tænker du. Men ikke med denne dybde og detaljerigdom.
Læg mærke til dette billede:

Gallerie2


Man oplever dette billede forskelligt om man står et stykke fra eller tæt på. Bladene er f.eks malet enkeltvis men ses som en skovbud.
Et billede opleves udefra og ind. Man ser helheden og senere detaljerne.
Kigger man nøje efter her vil man, efter lidt tid, få øje på mindst seks mennesker som løber i skovbunden. Nogle har lygter med. Hvorfor løber de? Flygter de fra bygningen med lyset? Hvad er det for en bygning. Bruger man lidt mere tid dukker der sikkert flere figurer eller symboler op.

Du kan zoome ind på billedet, og se mange flere, på: https://www.gallerypoulsen.com/en/artist/john-jacobsmeyer
Her kan du også læse om galleriet og det kommende udstillinger.
Aftenen startede fint med at Galleriets guide bød på et godt glas vin. Mens stedets guide fortalte om billederne, om maleren og om hvilke aktiviteter galleriet ellers puslede med, åbnede vinen langsomt vores sind.
I løbet af de par timer vi var der kom billederne tættere og tættere på. Indtryk, farverne, flere detaljer og stemninger.
En stor tak til John Jacobsmeyer for malerierne, Morten Poulsen for at åbne sit Gallery for os og til Emilie for præsentation af billederne.
Tekst og billeder: Søren Post og John Jacobsmeyer

Garage besøg hos Niels Pade.

Endnu en gang var der et venligt medlem som åbnede sine døre for os medlemmer. 25 minutters kørsel fra Odense til et par kilometer efter Otterup, der ligger en dejlig ejendom, med nogle længer til, hvor der i den ene er lavet et værksted, som mange vil misunde Niels Pade.

Niels Pade3

Ikke kun værkstedet er misundelsesværdigt, også bilerne som stod i værkstedet var skønne. Dejlige veteraner, Ferrari, Mercedes og en enkelt Jaguar, som hver havde sin historie, som Niels fortalte meget levende om. Den ene Mercedes, en 190 SL fra 1961 har været ejet af Christoffer Plummer, som var med i Sound of Music.

Christopher Plummer

 

Den stod smuk grå og med originalt rødt interiør. Den havde, lige som de andre biler i samlingen, ikke kørt mange kilometer. Som det ses på billedet, blev der kigget dybt i motorrummet, for Niels var ved at skifte toppakning i den.

Niels Pade1


Den flotte Jaguar E-type, 2+2, havde Niels selv renoveret. Maling fjernet helt ned til det bare metal, repareret hvor der var rust, og så malet, samlet, renoveret sæder osv. Niels har lavet det hele selv, og som det blev sagt, man har stor hjælp af Google og You Tube, selv det at svejse, lærte Niels sig selv.

Niels Pade2


Ingen tvivl om at Niels har hænderne skruet rigtigt på, ikke kun bilerne kan han lave, men også den skønne lystejendom havde han travlt med at indrette.
Aftenen sluttede med kaffe og kage, mens vi fik dokumentation for Niels`s arbejde med renoveringen af Jaguaren. En meget spændende Power Point præsentation viste hele forløbet fra A til Z.
Tak til Niels for en hyggelig aften for de 15 medlemmer som mødte frem.

Classic Sport Car – værkstedsmøde 15. januar

 

Classic S C

Årtiets første garagemøde i Region Fyn blev et tilløbsstykke noget udover det sædvanlige, så en mørk og regnfuld hverdagsaften i januar mønstrede ikke mindre end 47 klubmedlemmer op ved Classic Sport Car’s værksted i Odense, for at se og høre om hvad Ernst og Rasmus gik og lavede for tiden.

'Classic Sport Triumph TR5

I den imponerende værkstedshal var der disket op med en række forskellige lækre biler, der er de få forundt at eje. Således holdt der en håndfuld Ferrari ‘er, en Lamborghini, en Porsche, en smuk Mercedes, en sjælden Lancia samt andre mere eller mindre køreklare biler. På ”Jaguar fronten” var der en E-Type, der skulle samles lidt mere før den ville være køreklar samt en flot XK8’er.

Classic sport Jag E

Herudover var der forskellige motorer stillet frem, så alt i alt var der noget for enhver smag at betragte – På den måde, at det var en tilfredsstillelse af individuelle drømme og ikke så meget en tilfredsstillelse af individuelle bankbøger…

Classic Motor

Udover at de forskellige biler og motorer blev behørigt beundret og diskuteret, således fornemmede man også en del udveksling medlemmerne imellem af erfaringer, planer samt udfordringer med at få egne Jaguar modeller gjort klar til 2020-sæsonnen.

Classic Sport Triumph TR5

Ernest og Rasmus havde gjort klar med et let traktement, og besvarede derefter villigt spørgsmål fra medlemmerne omkring de udstillede biler og motorer, samt spørgsmål omkring individuelle udfordringer vedrørende sæson-klargøring af de kære Katte.

Classic sport under Ferrai

Tak til Ernst og Rasmus for nogle dejlige timer sammen på en ellers kedelig og regnfuld hverdagsaften i januar.

Tekst og foto Michael Sandberg

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 9570 kontonr.: 1464523 · IBAN DK9030000001464523 · SWIFT: DABADKKKTitlebill