Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Stige Ø og Kaffe!

En tirsdag aften i august, hvor det danske sommervejr viste sig fra en acceptabel side mødte i alt 8 Katte - med respektive ejere - op ved Stige Ø udenfor Odense for at høre om historien bag denne ø samt omgivelserne.

StigeP

Jørgen lagde ud med at fortælle lidt om historien bag kanalen ind til Odense Havn samt om, hvor meget/lidt denne kanal stadig bruges i forbindelse med anløb af ”store skibe” til samme. Når man tænker sig, at den første del af kanalen blev bygget så langt tilbage som i 1796-1803 af ca 200 arbejdsmænd og udelukkende ved brug af rå arbejdskraft, så er det et ganske imponerende bygningsværk, som – med yderligere forbedringer gennem årene – holder liv i Odense Havn den dag i dag.

Stige udsigt

Selve Stige Ø blev skabt over en længere årrække ved at være primær losseplads for indbyggerne i Odense kommune, men i 1994 blev man på kommunalt niveau enige med sig selv om, at øen ikke kunne klare mere affald. Indtil da havde man deponeret ca. 6 mill tons affald på øen fra 1967 og fremefter – Nogle steder er fyldehøjden af affald oppe på knap 30 meter…

I perioden 1994-1997 blev der derfor lagt en meters jord udover hele affaldsområdet, for derved at skabe et grønt område i nærheden af Odense.

En lille (gas)eksplosion på øen i forbindelse med udførelsen af dette arbejde skulle dog vise, at området også kunne bruges i anden henseende, da denne eksplosion viste, at en losseplads også afgiver noget, som man kalder ”losseplads/deponigas”.

Stige gas

Man opførte derfor også et udnyttelsesanlæg på området, som stod færdig i 1997. På daværende tidspunkt beregnede man sig frem til at dette anlæg kunne levere varme til mindst 800 husstande i ca. 20 år, og 1. år alene producerede anlægget omkring 14 mill m3 gas hertil.

Således beriget af ”historiens vingesus” kørte vi i samlet trop hen til Hanne og Jørgens hyggelige kolonihavehus tæt ved, hvor Jørgen havde arrangeret rigelig med kaffe samt hjemmebag til alle.

Stige P kanal

Snakken gik deltagerne imellem, mens de hyggelige omgivelser blev behørigt beundret. Unægtelig et dejligt fristed, som Hanne og Jørgen har her. Der var heller ingen tvivl om, at de to gravhunde Agnes og Bodil til fulde nød al den opmærksomhed, som de blev udsat for under dette ophold på deres ”hjemmebane” – Vel og mærke kun i de perioder af aftenen, hvor der ikke lige var andre dyr ude i haven, som afledte deres opmærksomhed…

Stige hus

Samtidig var det også åbenlyst at når Jørgen går i gang med renovering/restaurering af kolonihavehuset – så bliver der ikke gået på kompromis med hverken kvaliteten eller med brugervenligheden af sine projekter/opgaver.

Stor tak til Jørgen for et fint lille og uformelt arrangement, hvor vi alle dels blev en del klogere på historien bag Stige Ø, samt fik lejlighed til lige at diskutere seneste udfordringer med de ”store Katte” med ligesindede.

Tekst: Michael Sandberg
Foto:  Michael Sandberg og Jørgen Findsen

 

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill