Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Stormkaffe på Fyns Hoved

Havnemødet på Fyns Hoved blev en blæsende omgang! Efter en kort parkering på den yderste parkeringsplads besluttede selskabet at vende kølerene og køre lidt ind i land for at finde lidt læ, hvor den medbragte kaffe kunne nydes.  

Englændertræf i Løgumkloster ramt af sol og sommer

Englaender2Som en slags helle midt i en regntid, strålede solen ned fra en dansk sommerhimmel med blomkålsskyer, da Englændetræffet og Løgumklosters Torvedag i lørdags fyldte den gamle Markedsplads i Løgumkloster med ægte markedsstemning med salgsboder, smagsprøver, engelske klassiske biler og flag, dannebrog, ringriderpølser, fadøl og god musik lørdag d. 10. Juni.

Stemningen var særdeles hyggelig blandt bilfolket, som i en periode har skævet en del imod himlen i forbindelse med arrangementer landet rundt, idet lumske og kraftige regnbyger som endnu fredag aften under Englændertræffets køretur gav de sidste dråber fra sig. Englændertræffet begynder traditionen tro allerede fredag eftermiddag, hvor de garvede indtager en dejlig Englænderbuffet på Centralhotellet for efterfølgende at køre en tur i det Sønderjyske landskab. I år gik turen til Kalvø i Genner Bugt, hvor træffets deltagere indtog en kop kaffe for derefter igen at vende køleren imod vest. På det tidspunkt kunne deltagere med åbne biler sænke kalechen og køre åbent tilbage. Nu var stemningen lagt, og fornøjelsen var stor, da lørdag morgen oprandt med fuld sol.

Allerede omkring kl. 8 om morgenen indfandt de første biler sig, og herefter ankom bilmærker som Singer, Ford, Jaguar, Morris, MG, Triumph, Hillman, Lotus og Vauxhall m.fl. sammen med fine engelske motorcykler. Også foran Postgården var der traditionen tro samling for Ferguson traktorer samt byens Puch knalletklub havde indtaget dette område.

englænder3

I år var 98 biler på pladsen fra start, og i løbet af dagen kørte og ankom deltagere i det store træf, så det samlede deltagerantal har været omkring 110-120 biler og motorcykler, hvilket er rigtig fint i betragtning af, at der samme dag var lagt op til stort jubilæumstræf for Ribe Classic på engen i Ribe.

Træffet afholdes hvert år den anden lørdag i juni, og der er ingen tvivl 

om, at der også næste år vil være Englændertræf på den gamle Markedsplads i Løgumkloster, lyder det fra arrangørerne.

Lufthavn Skrydstrup

Fighter Wing Skrydstrup.fwskp logo

18 biler og 32 personer havde valgt at trodse regnvejret og som aftalt møde op ved vagten til lufthavnen. Klubbens redaktør Anton Schultz var den eneste som valgte bil med stoftag, måske trængte den til en grundig undervogsvask! Jaguarflokken var repræsenteret af en pæn flok lukkede modeller! Resten var hverdagsbilerne som var fundet frem til turen gennem de våde elementer.        

  XK120      Skrydstrup jag                                          .

Brian Junker Jensen Seniorsergent, Leder af Kontakt og Velfærdstjenesten var guide ved Jaguarklubbens besøg onsdag d. 7. maj

Brian Juncker Jensen

Brian var en god formidler, så alle fik fornemmelsen af hvordan hverdagen i Skrydstrup forløber og hvordan vores F16-eskadrilje har det, når den er på mission i udlandet.

Utroligt at fly fra 1988, som snart kan få betegnelsen veteran, stadig er aktive og kan holdes i kampdygtig stand. De er stadig funktionsdygtige og udfører med vores veluddannede piloter selv de sværeste opgaver.

F16

Efter gennemgang og eftersyn af F16 flyet var der kaffepause. Efter pausen og en lille køretur kom vi frem til hangaren hvor mandskabet var ved at parkere den store SAR-helikopter. En stor klods som bl.a. udfører mange redningsopgaver, og transport af patienter som hurtigt skal flyttes på tværs i landet.

Helikoptor

Det var en rigtig god aften trods det dårlige vejr. En god fortæller, som på behagelig vis fortalte om flyene og de missioner de deltog i - og så er det altid hyggeligt at møde kendte og nye klubmedlemmer.

På gensyn

Region Jylland Syd og Region Fyn

Fakta om Fighter Wing Skrydstrup

Hele Fighter Wing Skrydstrups område udgør 856 hektar, hvilket svarer til mere en 1700 fodboldbaner. Hvis hele arealet skulle dækkes af fodboldbaner, vil det kræve mere end 35.000 spillere at besætte banerne. Perimetervejen rundt langs hegnet er ca. 13 km lang og anvendes ofte til løbeturer. Fighter Wing Skrydstrup har 3 landingsbaner, der alle er 3,5 km lange. Bredden af banerne er henholdsvis: 25 m, 35 m og 50 m bred. På den bredeste bane kan 2 fly lette og lande samtidig.

Ved forsvarsforliget for 2010 - 2013 skal Fighter Wing Skrydstrup have 30 operative F-16 jagere. Fighter Wing Skrydstrup har tilknyttet den propeldrevne T-17 Saab Supporter, der anvendes til trænings- og transportopgaver. Endelig er der altid en SAR-helikopter (Search and Rescue) på beredskab, der har til opgave at foretage eftersøgninger og hjælpe forulykkede i det sydlige Danmark.

Seneste nyheder

Læs alle nyheder
Stormkaffe på Fyns Hoved

Stormkaffe på Fyns Hoved

26.06.2017 | Jørgen Findsen
Havnemødet på Fyns Hoved blev en blæsende omgang! Efter en kort parkering på den yderste parkeringsplads besluttede selskabet at vende...
Som en slags helle midt i en regntid, strålede solen ned fra en dansk sommerhimmel med blomkålsskyer, da Englændetræffet og...
Lufthavn Skrydstrup

Lufthavn Skrydstrup

08.06.2017 | Jørgen Findsen
Fighter Wing Skrydstrup. 18 biler og 32 personer havde valgt at trodse regnvejret og som aftalt møde op ved vagten...
Wedelslund træf

Wedelslund træf

07.06.2017 | Jørgen Findsen
Er perfekt vejr, hyggeligt selskab, masser af mennesker og køretøjer, hvad kan man så ønske sig mere? Det skulle da være:...
Timewinder ved Grønnæssegaard er egentlig en aflægger af Græsted Veterantræf, og arrangørerne har derfor en god portion erfaring med at...