Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Hyggelig aften på Tradium i Randers.

Jylland Nord og Midt besøgte i sidste uge erhversskolen Tradium.

Tradium1

Vort medlem Per Gravesen, som er ansat der, orienterede bredt om skolen.
Faglærer i Auto-afdelingen, Gert Kejser, fortalte om dagens muligheder, og ikke mindst krav, for vordende automekanikere. Og vi fandt ud af at fileskolen er afskaffet, skulle nogen have mindelser om denne.
Sidst beså vi den helt nye afdeling for tømrerfaget, en meget flot bygning, med masser af træ, ude og inde. Meget spændende, og faglærer Jørn Bentzen gjorde sit til, at det blev gjort interessant.
Altså, en rigtig hyggelig og informativ aften. Tak til Per og de andre fra skolen, som holdt sen fyraften den dag.
Også tak til Pers frue, Birgit, som til slut stod for kaffebordet.

Tradium2

Jaguarer på Toldboden

Toldboden
En åben motorhjelm suger altid drenge i alle aldre til sig. Man skal jo lige kigge.
Læg i øvrigt mærke til de 2 super seje skrubber i forgrunden. De kan sikkert allerede XK motoren uden ad. Ventilspillerum, plejlstangssølemoment osv….

En halv snes Jaguarer, og deres stolte ejere, mødte op i spredt orden på denne sæsons første udendørs café møde.
Denne smukke tradition, som gennem sommeren finder sted hver tirsdag eftermiddag, samler fantastisk mekanik fra næsten alle lande. Vi ville gerne være med på den første og fejre at vinteren har pakket sig og hele sæsonen ligger foran os med et overflødighedshorn af spændende arrangementer landet over.

Københavns Toldbod, oftest blot kaldet Toldboden var et stort område i København langs havnen ved Bomløbet, hvortil Toldvæsenet flyttede i 1630.
Nåede du ikke arrangementet har du altid selv mulighed for at deltage. Sommeren igennem er der hver tirsdag fra ved 17 tiden et rend af mennesker og spændende biler. Du kommer bare. Cafeen er åben og det er stemningen også. Alle snakker med alle. Og alles biler vil gerne beundres af alle.

Tekst og foto: Søren Post

Davids Samling

Et usædvanligt kig ind en anderledes verden.

En mindre, men helt sikkert særligt udvalgt, flok fik en medrivende rundvisning i en spændende og anderledes verden. Vores utroligt vidende guide, Helene, var specialist på området og ordene ville da næsten heller ikke nogen ende tage. Miniaturerne afslørerede både paradokser, umådelig rigdom og en imponerende kultur med et meget tydeligt regelsæt og ubønhørlig konsekvens hvis man ikke følger dem.

Davids samling1

Helene fortæller og får et billede til at åbne sig. Hvad der ligner en mand til hest, et hus og nogle kvinder på taget bliver til en spændende historie.
Historien må du få ved at besøge museet.

Vi kan kun anbefale klubbens medlemmer at styrke og udvikle deres sans for æstetik og trang til gode historier om at besøge museet. Der er en perle af et museum som ligger i Kronprinsessegade 30-32,1306 København

Davids samling2

Træd ud af den travle hverdag og nyd sanseindtryk og ro i museets dunkle gange.

Museets stifter, Christian Ludvig David, blev født den 30. juli 1878 og døde i 1960. Han levede hele sit liv uden at gifte sig, og blev derfor en rig og lykkelig mand, som uden utidig indblanding kunne forfølge sin passion: Smukke ting og sager.

Tekst og foto: Søren Post