images/forsiden/topslider/Slider12.jpg

60 års jubilæumsudstilling med E-type hos Haaning

E udst 1

Klubbens E-typer åbnede første specialudstilling på det nye og gennemført flotte Haaning museum denne weekend. Det skete med en fin reception for de klubmedlemmer, der kvit og frit for egen regning og risiko, havde stillet deres kæreste eje, i alt 12 E-typer til rådighed for udstillingen.

E udst carsten

”Det er meget flot og det er vi meget taknemmelige for,” siger tidligere formand for klubben, Carsten Rojh, der står bag Jubilæumsudstillingen.

E udst haaning

Med til receptionen var museets stifter, Erik Haaning og den ene af de to sønner, som står for det nye museums drift, Michael Haaning. De fortalte om baggrunden for museet, Erik om starten i Sæby og Michael om at flytte til Bagsværd og lave det, de kalder for et oplevelsescenter – det er vigtigt for museet, at der er noget for hele familien og ikke kun ham, som interesserer sig brændende for motorer.

E udst soren

Søren Wichmann holdt derefter generalprøve på sit foredrag om E-typens 60 år og det gik så fint, at vi godt tør love, der er noget at glæde sig til for de klubmedlemmer, der får fornøjelsen af at indvide jubilæumsudstillingen næste weekend.

De 12 E-typer er fabelagtigt flot stillet op i midten af museet, nogle op ad museets gardiner, som matcher i farverne, hvilket faktisk ikke er en tilfældighed – gardinet på museet var rent faktisk bestilt i Jaguarfarven sand grey. Nok ikke så mærkeligt, at det så lige matcher en E-type i den farve.

Men hvordan endte E-typens jubilæumsudstilling egentlig på Haaning?  Vi spurgte Carsten Rojh, der er ankermand og som vi fangede i gang med de sidste detaljer, skiftevis i gang med pudseklud og rumsteren med skilte.

E udst 2

”Jeg læste i avisen sidste sommer,  at familien Haaning ville åbne et bilmuseum i Bagsværd. Så jeg kontaktede Erik Haaning for at forhøre mig om museets interesse i at lægge rammer til en jubilæumsudstilling i anledning af E-Typens 60-års jubilæum. Lang historie kort – det ville man gerne. Aftalen blev at jeg tilbød at mønstre et eksemplar af alle de E-type-varianter, som er blevet produceret og fortælle den generelle historie om modellen og den konkrete historie om det udstillede eksemplar. Det lykkedes at samle 12 varianter af nogle meget flotte eksemplarer - alle frit og kvit stillet til rådighed for museet af klubbens egne medlemmer,” forklarer han.

Jaguarerne kommer fra næsten hele landet og er indtil 31. oktober samlet i en flot særudstilling i museets centerområde.

”Vi håber, det nyåbnede museum – som er særdeles vellykket og smagfuldt i sit design og i kraft af sin samling af spændende, sjove og sjældne biler, motorcykler og knallerter – vil få glæde af klubbens bidrag til at skabe interesse for det nye Mekka for motorentusiaster. E-typen som det designikon, det er og som også er udstillet på Museum of Modern Art i New York, kunne ikke have fået bedre omgivelser til at danne ramme om 60 års jubilæumsudstillingen,” siger han.

E udst 3

Du kan nyde billederne fra dagen her, men vil du mærke den særlige akustik, der har krævet 950 ton cement og 900 nye vinduer, og se hvor flotte de 12 E-typer rent faktisk tager sig ud, må du afsted. Mere om denne dag, næste weekend og flere detaljer om E-typerne og det særlige museum følger i næste Jaguaria.

 Jaguar Club of Denmark · Ryvej 102 · 8464 Galten · CVR 57808268 · Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill