Klubrepræsentation ved store arrangementer (CHGP 2016)

Aktivitetskalender

Foregående måned Foregående dag Næste dag Næste måned
efter år efter måned efter uge I dag Søg Vælg ny måned
Jaguarklubben besøger igen i år Koldkrigsmuseet ”Skibene på Holmen”.
Lørdag, 25 Maj 2024, 09:30 - 23:00

 

Fregat

Yderst på holmen, der hvor man finder kanonbatteriet Sixtus, Danmarks Riges Flag, Frederik V’s Mastekran (1748), og ikke mindst Kongeskibet ankerplads, der finder man også ”Skibene på Holmen”.

Desværre måtte vi sidste år afvise et antal medlemmer, idet der kun er begrænset plads på skibene, så i et samarbejde med museet, har regionsformand for Sjælland, Ulrik, og en gammel Søofficer og medlem af klubben Peter, endnu en gang fået et specialarrangement op at stå.

Vi besøger museet lørdag d. 25. maj.

Museet består af Mastekranen og de tre enheder Fregatten ”Peder Skram” (1966), Torpedomissilbåden ”Sehested” (1978), og Kyst-ubåden ”Sælen” (1990).

Fregatten (én af to) var i sin tid flådens flagskib, og det var herfra at hele forsvaret – kaldet ”Operation Hurricane” - af den Danske og Tyske del af Østersøen imod Warszawa-pagtens invasionsenheder skulle koordineres. Torpedo-missilbåden ”Sehested” (én af 10), og Ubåden ”Sælen” (én af 4), var sammen med 2 Ubåde af Narhvalen-klassen, en vigtig del af det fremskudte forsvar.

Skibene ligger i dag fuldstændig som den dag de udgik af flådens tal, og de giver derfor en fantastisk mulighed for at se hvordan besætningerne på disse gamle koldkrigsenheder levede og arbejde under ofte svære og trange forhold.

Agenda for besøget:

09.00-09.30:          Ankomst og parkering på kajen lige nedenfor ”Peder Skram”.

09.30-10.30:          Velkommen og kaffe i Officersmessen på ”Peder Skram”.

10.30-13.00:          Guidet tur rundt på skibene og en tur op i mastekranen for de der har lyst.

13.00-14.00:          ”Skafning” (det hedder frokost på ”sømandsk”) i Officersmessen, 3 stk. smørrebrød m. en øl eller vand til.

14.00-15.30:          Omvisning på Torpedomissilbåden ”Sehested” og Ubåden ”Sælen”.

15.30-17.00:          Fri manøvre. Muligheder for fortsat god snak med de øvrige medlemmer, yderligere tid på egen hånd på alle skibene, eller bare hygge i Officersmessen.

Praktik:

  • Adressen er: Elefanten 2, København K.
  • Da det yderste af Holmen er militært område vil militærpolitiet være informeret om arrangementet, og hvis man skulle blive ”antastet” så nævner man bare at man skal deltage i arrangementet på skibene.
  • Rundturen fordrer at man forcerer adskillige stejle ”lejdere” (trapper) på skibene, så solidt fodtøj anbefales.
  • Ombord stigning via Landgangen til Peder Skram skulle ikke være strabadserende.
  • Officersmessen er til rådighed for klubben fra 09.30-17.00.
  • Vi håber at rigtig mange finder arrangementet spændende, og at vi kan parkere vores flotte biler på kajen foran ”Peder Skram”så kom frisk og meld jer til.

For yderligere info om skibene, videoer, adgangsforhold, m.m. se: Skibene på Holmen – Danmarks ældste flydende koldkrigs museum (skibenepaaholmen.dk)

Hvor: Holmen, Elefanten 2, København K.

Hvornår: lørdag d. 25 maj kl. 9.30

Tilmelding: send en e-mail til Ulrik Stuhr Christensen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  giv venligst besked om det er med eller uden frokost.

Der er et max. deltagerantal på 30 personer, så det bliver efter først til mølle princippet.

Prisen: på arrangementet inkl. Frokost er Kr. 225,- pr. pers. Pris uden frokost kr. 140 pr. pers.

Beløbet bedes indbetales ved tilmelding via mobilepay til 21362827

Vejledning ved tilmelding

Ved tilmelding til arrangement uden deltagergebyr: Hvis du vil tilmelde flere end dig selv, skal du først klikke på "Opret gæst" lige under "Primær deltager" og vælg antal gæster ud over dig selv. Klik dernæst på "Klik for at deltage"

Ved tilmelding til arrangement med deltagergebyr: Vælg det antal samlede antal deltagere, som du ønsker at tilmelde og klik derefter på "Klik for at deltage"

Jaguar Club of Denmark · Rørskærsvej 24, 2820 Gentofte, CVR 57808268
Bank: Reg.nr.: 8125 Kontonr. 0005924383Titlebill

 

logo dankort logo mastercard Handelsbetingelser for JCD Shop.